هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

خراسان رضوی در معرض بحران خونی | توسعه زیرساخت‌های انتقال خون لنگ ۱۷۰ میلیارد تومان

  • کد خبر: ۲۳۲۸۷۱
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۷
خراسان رضوی در معرض بحران خونی | توسعه زیرساخت‌های انتقال خون لنگ ۱۷۰ میلیارد تومان
با عقب‌ماندن زیرساخت‌های انتقال‌خون استان، تعطیلی بسیاری از اتاق‌های عمل دور از ذهن نیست. طی ۱۰ سال گذشته ۱۰ بیمارستان جدید در مشهد احداث شده است، اما در این مدت انتقال فضای در اختیار سازمان انتقال خون در مشهد ثابت بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، فاز اول ساختمان پرماجرای انتقال‌خون خراسان‌رضوی بالاخره حدود دو سال پیش افتتاح شد؛ اما بهره‌برداری از این ساختمان بار چندانی از روی دوش این سازمان در مشهد برنداشت و هنوز بخش مهمی از تجهیزات آزمایشگاهی و خون‌گیری در ساختمان قدیمی انتقال‌خون که به گواه کارشناسان تا حدودی فرسوده است، مستقر است؛ به‌همین‌دلیل است که باید ساخت فاز دوم این ساختمان هرچه‌سریع‌تر آغاز شود؛ ساختمانی که به‌گفته مدیرکل سازمان انتقال‌خون خراسان‌رضوی ۱۷۰‌میلیارد تومان بودجه نیاز دارد و برای اتمام اولین مرحله در فاز دوم ۳۵‌میلیارد تومان بودجه در نظرگرفته شده که هنوز اختصاص داده نشده است. اصغریان در نشست خبری هفته ملی اهدای‌خون به تشریح اقدامات و اتفاقاتی که در این سازمان مهم رقم خورده است، پرداخت.

مدیرکل انتقال‌خون خراسان‌رضوی با اشاره به اهمیت اهدای‌خون و نجات جان بسیاری از بیماران با فراورده‌های خونی گفت: اهدای هر واحد خون مساوی است با نجات جان سه بیمار؛ چون از هر واحد خون سه فراورده خونی، پلاکت و پلاسما و گلبول قرمز استخراج می‌شود و در بحرانی‌ترین زمان ممکن به بیمار تزریق می‌شود. اگر در روند انتقال‌خون خللی وارد شود، به معنای این است که بسیاری از اتاق‌های عمل بیمارستان‌ها تعطیل می‌شود و بسیاری از بیماران جانشان به خطر می‌افتد.

افزایش ۷.۵‌درصدی اهدای‌خون در استان

اصغریان با اشاره به تلاش‌های این سازمان برای نگه‌داشتن ذخایر‌خونی در وضعیت مطلوب ادامه داد: در سال گذشته افزایش هفت‌و‌نیم‌درصدی اهدای‌خون را داشتیم که این میزان دو برابر متوسط کشوری است. از سه ماهه اول سال گذشته تا امروز هم میزان اهدا ۱۱.۲‌درصد زیاد شده است که سه برابر متوسط کشوری است. 

همچنین اهداکنندگان بار اولی خون در استان در سه ماهه اول امسال ۴۶‌درصد افزایش داشته است. امسال شاهد گرایش بیشتر مردم به اهدای خون هستیم. البته از‌آنجا‌که ۹۵‌درصد جامعه اهداکنندگان آقایان هستند، در تلاش برای افزایش سهم بانوان هستیم. البته این نسبت در کشور‌های اروپایی برابر است. در ایران و در دوران دفاع‌مقدس شاهد نسبت بالاتری از اهدای خون بانوان بودیم که این عدد در سال‌های اخیر کاهش داشته است.

وی ادامه داد: لازم است اهدای‌خون در میان جوانان نیز افزایش یابد؛ زیرا در سال‌های اخیر اهدا در میان جوانان مناسب نبوده است. بازه سنی اهدا بین هجده تا شصت سال است و اگر جوانان از اهدای‌خون فاصله بگیرند، در سال‌های آینده دچار مشکل می‌‎شویم.

ارتقای کیفیت خون اهدایی با دستگاه‌های به‌روز

مدیرکل انتقال‌خون خراسان‌رضوی درباره اقدامات این سازمان در سال گذشته نیز گفت: برپایی پایگاه در حرم امام‌رضا (ع) دستاورد درخورتوجهی بود و بعد از ۲۵‌سال در خود حرم‌مطهر و صحن پیامبر‌اعظم (ص) پایگاه اهدای‌خون فعال شد و شاهد مراجعه فراوان زائران هستیم. ارتقای زیرساخت و بهسازی تعداد تخت در مشهد و به‌ویژه پایگاه میدان دکتر‌شریعتی نیز انجام شد و در کنار آن با اضافه شدن سه دستگاه به‌روز دنیا به انتقال‌خون که از لحاظ کیفیت در تراز یک دنیا هستند، کیفیت خون اهدایی و آزمایش‌های غربالگری در سطح بین‌المللی ارتقا یافت.

اصغریان افزود: در ذخایر پلاسمای استان هم مشکل داشتیم که خوشبختانه سال گذشته با خرید سردخانه سیار به ارزش ۵۰۰ میلیون تومان ظرفیت ذخایر دو برابر و بار بزرگی از روی دوش ما برداشته شد.

۱۰ بیمارستان جدید در ۱۰ سال، بدون افزایش فضای انتقال‌خون

ناتمام‌ماندن ساختمان انتقال‌خون موضوع دیگری بود که مدیرکل انتقال‌خون استان درباره آن صحبت کرد و با اشاره به نیاز ۱۷۰‌میلیارد‌تومانی این ساختمان برای تکمیل، تأکید کرد: همچنان با مشکل کمبود فضای فیزیکی مواجه هستیم. قرار بود فاز دوم ساختمان انتهای سناباد ساخته شود؛ اما سیزده سال است که کار روی زمین است و بودجه‌ای برای آن پرداخته نشده است، آن هم با وجود اینکه در این یک دهه بیش از ۱۰ بیمارستان و ۳ هزار تخت به بار درمانی استان و انتقال‌خون اضافه شده است. 

این ساختمان هم که اولویت اول ماست همچنان رشد نداشته است. برای تکمیل فاز دوم در سال گذشته بودجه ۱۷۰‌میلیارد‌تومانی تعیین و پیشنهاد داده شد که ساخت این ساختمان فاز‌به‌فاز جلو برود و ابتدا سالن اصلی اهدا و آزمایشگاه ساخته و بعد فاز‌های بعدی پروژه تکمیل شود. برای فاز اول ۳۵‌میلیارد تومان نیاز است که اگر تأمین نشود، دوباره پروژه نیمه‌تمام می‌ماند. با‌این‌همه در سال گذشته الزامات فعالیت عمرانی ساختمان سناباد فراهم و بودجه اولیه تخصیص داده شد و با انتخاب پیمانکار، کار شروع خواهد شد.

ساختمان فرسوده میدان شریعتی

وی ادامه داد: یک پایگاه انتقال‌خون و قسمت فنی ما در میدان شریعتی است و این پایگاه بیش از ۲۵‌سال عمر دارد و فرسوده است. به ما هم برای استحکام بنای آن تذکر داده و اعلام کرده‌اند که استحکام لازم برای دستگاه‌های آزمایش را ندارد؛ ضمن اینکه انتقال‌خون در پدافند غیرعامل در رده حیاتی است و باید ما‌به‌ازای آن یک پایگاه جامع اهدای‌خون ساخته شود که فرایندش روی زمین مانده است. وقوع یک زلزله حتی می‌تواند کل فضای انتقال‌خون استان را به زیر آوار ببرد.

اصغریان با بیان اینکه انتقال‌خون خراسان‌رضوی در حوزه نیروی انسانی هم ضعف دارد، تصریح کرد: در سال گذشته ۲۰ درصد افزایش تقاضای بیمارستانی داشتیم و اگر همپای رشد تخت و بیمارستان و تقاضا جلو نرویم، در آینده نزدیک نمی‌توانیم خون کافی به مراکز درمانی برسانیم و شاید ۳۰‌درصد از عمل‌های جراحی کنسل شود.

افزایش کار و کاهش کارکنان

وی تصریح کرد: اکنون به ۶۵ بیمارستان خون‌رسانی می‌کنیم و دو‌سه سال آینده سه یا چهار بیمارستان جدید را در مشهد خواهیم داشت و باوجود‌این تعداد کارکنان ما افزایش نداشته است و حتی دوازده نفر هم بازنشسته شده و جایگزین نداشته‌اند. سال گذشته با کمک داوطلبان، از پویش «داوطلبان زندگی‌بخش» استفاده کردیم و کار پیش رفت، ولی اینها مسکن موقت هستند و درمان اصلی این است که مجوز استخدام نیروی‌انسانی دریافت کنیم.

اصغریان در ادامه و با اشاره به دیگر‌برنامه‌های هفته ملی اهدای خون ادامه داد: از‌آنجایی‌که شهید مالک رحمتی از اهداکنندگان در پایگاه اهدای‌خون در نزدیکی حرم‌مطهر‌رضوی بودند، قصد داریم این پایگاه را به نام ایشان نام گذاری کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->